Διαγωνισμός Ζωγραφικής Galileo

Η Ευρώπη δημιουργεί το δικό της δορυφορικό σύστημα πλοήγησης: το Πρόγραμμα Galileo. Οι Δορυφόροι του προγράμματος Galileo θα χρησιμοποιηθούν για να γνωρίζουμε ακριβώς που βρίσκεται ένα άτομο ή ένα αντικείμενο πάνω στη γη. Το πρόγραμμα αυτό θα επιβεβαιώσει ότι η Ευρώπη κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των τεχνολογιών σχετικών με το διάστημα. Θα σημαίνει επίσης ότι τα δορυφορικά σήματα πλοήγησης θα είναι διαθέσιμα ανεξάρτητα από τι θα συμβεί στο άλλο σύστημα όπως το αμερικανικό σύστημα GPS.

Το να γνωρίζει κανείς την ακριβή θέση κάποιου προσώπου ή ενός αντικειμένου όπως ένα τραίνο ή ένα σκάφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά πράγματα συμπεριλαμβανομένης της καθοδήγησης των πιλότων των αεροπλάνων και πλοίων έτσι ώστε να μην φτάνουν πάρα πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, της προσφοράς βοήθειας σε ανθρώπους που θέλουν να φτάσουν οδηγώντας σε ένα νέο προορισμό, της αποστολής πληροφοριών στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έτσι ώστε να λειτουργούν σωστά, της επιβεβαίωσης για την παράδοση της ηλεκτρικής ενέργειας, της παροχής βοήθειας σε ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα για να εντοπίζουν τους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά τους, κ.λπ. Στην πραγματικότητα, πάρα πολλά πράγματα σήμερα γίνονται εφικτά ή αποτελεσματικότερα με τα δορυφορικά σήματα πλοήγησης!

Το Πρόγραμμα Galileo πρόκειται να αρχίσει την εκτόξευση τουλάχιστον 27 δορυφόρων, οι οποίοι θα σχηματίζουν αστερισμό, σε τροχιά άνω των 20.000 χλμ από τη Γη. Οι δύο πρώτοι δορυφόροι προγραμματίζονται να εκτοξευθούν το τρίτο τρίμηνο του 2011, χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο για να τους πάνε στο διάστημα. Ένας από αυτούς τους δορυφόρους θα πάρει το όνομα ενός παιδιού που ζει στο Βέλγιο και ο άλλος θα πάρει το όνομα ενός παιδιού που ζει στη Βουλγαρία. Οι επόμενοι δορυφόροι θα λάβουν επίσης το όνομα ενός παιδιού από ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σχολείο μας συμμετείχε  στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής Galileo με θέμα "Διάστημα και Αεροναυτική". Ο νικητής του διαγωνισμού θα δώσει το όνομά του σε ένα Δορυφόρο του Προγράμματος Galileo που θα εκτοξευτεί στο Διάστημα!
Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά !

Βασίλης  Σ.  Ε΄2

Σοφία  Α.  Ε΄2

Αιμιλία Κ.  Ε΄2


Παναγιώτης Μ.  Ε΄2

Δήμητρα Μ.


Νικόλας Μ. Ε΄2


Μαρία-Μανταλίνα Ν.  Ε΄2


Τάσος Κ.  Ε΄2



Παναγιώτης Τ.  Ε΄2


Δημήτρης Κ.  Δ΄2


Χαράλαμπος Π.   Δ΄ 2


Νικολίτσα Φ. Δ΄2


Μαρία Γ.  Δ΄ 2


Χρυσούλα Κ.   Δ΄ 2



Αντωνία Α.  Δ΄ 2



Κωνσταντίνα Κ.   Δ΄2


Φιλιώ Λ.  Δ΄2


Ελένη Κ.   Δ΄2


Μελίνα - Αργυρή Κ.   Δ΄2

3 σχόλια:

Θανάσης Πλέσσας είπε...

Καταπληκτικά τα έργα των παιδιών! Ένα μεγάλο μπράβο!

ΒΒ. είπε...

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.
Η φαντασία σας σε συνδιασμό με τις καλλιτεχνικές σας ικανότητες δημιούργησαν υπέροχα έργα.

ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΚΗ είπε...

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.
Η φαντασία σας σε συνδιασμό με τις καλλιτεχνικές σας ικανότητες δημιούργησαν υπέροχα έργα.

Δημοσίευση σχολίου